Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

31.



Την τελευταία εβδομάδα παρά το κρύο περπάτησα πολύ στην Αθήνα. Σύνταγμα, Oμόνοια, Γκάζι, Μεταξουργείο, Μοναστηράκι. Και κάποιες τέτοιες μέρες είναι που πιο πολύ από το κρύο, σε σπάει μια απουσία. Που να θες να σου γεμίσει το χέρι και να μοιραστείς τα χιλιόμετρα. Χωρίς ομπρέλα, χωρίς άλλη σκέψη.

Μια εβδομάδα μετά ξεκλέβω τρεις μέρες και τσουπ: για τρίτη φορά Κέρκυρα. Ο σχεδιασμός του περιοδικού είναι πάντα περιπετειώδης. Με κρύο, με καφέ, με φίλους κι ενδεχόμενα στις αποσκευές από Αθήνα ως τόκους απουσίας. Η πόλη εδώ είναι σχεδόν έρημη και εμείς γεμίζουμε με καφεϊνη πάνω απ’την οθόνη. Ένα ατύχημα ξόδεψε λίγη και στο χαλί. Ο Γιώργος πασχίζει να γεμίσει τις σελίδες με μικρά αριστουργήματα. Ο ύπνος, το banoffee και η βόλτα παρεμβάλλονται, ενώ τα νέα έρχονται βροχή:

Από Ιταλία, Ουγκάντα, Ελλάδα νέα από ανοησίες και νέα από δράσεις . Δε μπορώ να πιστέψω πως σήμερα ένα φιλί είναι ακόμη σε θέση να διώξει ανθρώπους από ένα μαγαζί και να μας απομακρύνει, ενώ η δύναμή του βρίσκεται στο να μας φέρνει κοντά. Στο τεύχος αυτό μιλάμε για τα φιλιά τα δικά μας. Το σεξ, την αγάπη και την υποψία. Στα τραγούδια, στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις, στις εφημερίδες. Και στη ζωή. Κυρίως στη ζωή...

Ελπίζω να απολαύσετε το τεύχος μας και τις αλλαγές που πλέον θα είναι συχνές και ελπίζω προς το καλύτερο. Ειναι σαφές πως περνάμε σε άλλη εποχή. Και είναι στο χέρι και στο μυαλό μας να είναι και νέα.
Καλή μας δεκαετία.

4 σχόλια:

  1. To διαφορετικό πάντα θα πολεμά για να αποδεικνύει.Και φταίει η τάση του ανθρώπου γι'αυτό που δημιουργεί ένα και μοναδικό μοτιβό για κάθε του πράξη ώστε να την θεωρεί ασφαλής.Θαυμάζω όσους πολεμούν να μείνουν διαφορετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 31! Antivirus :-)

    Και γαργαλάει τη σκέψη.

    Φορέστε τα καλά σας, και κυκλοφορείστε παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalispera

    online sto www.avmag.gr

    sta periexomena ekei exei k ola ta simeia dianomis stin ellada (100+)

    oti thes sti diathesi sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή